Kristalleke 40: Bouteille Bizarre

Om je voor te bereiden op onze laatste proefavond, hier alvast de vragen. Het wordt vast een knotsgekke avond met de vreemdste flessen!

1) Wat is er speciaal aan de wijnfles van Navarro en Revell, die de Best New Beverage Concept neerzetten op de World Beverage Innovation Awards?

2) Niet minder dan 60% van de opbrengst van de verkoop van deze witte Catalaanse wijn gaat naar de bescherming van een dier. Hoe heet het in het lokale dialect? Waarom maakt dit het etiket zo speciaal?

3) Deze verdejo valt zeker op door zijn speciale flesvorm. Wie de fles vastneemt, is nog meer verrast want het etiket is van hout. De wijn wordt gemaakt van druiven van een perceel in Aldeanueva del Codonal met 10 hectare aan stokken geplant voor de phylloxera toesloeg. Hoe heet de wijn, die genoemd is naar de vroegere president van het domein?

4) Niet alleen de flesvorm, een hoekig geschouderde, transparante fles met slanke nek is bijzonder, maar ook de inhoud: een late harvest garnacha met 19 maanden eikrijping, gemaakt in de meest zuidelijke DO van Catalunya. Hoe heet hij?

5) Deze Nieuw-Zeelandse grafisch artiest studeerde in 2008 af en ontwierp het label voor een Sloveense wijn gemaakt van Blaufränkisch. Hoe heet de ontwerper en de wijn?

6) Een jonge student aan de Ecole Boulle ontwierp deze speciale fles in de vorm van een roos. Er worden drie wijnen in gebotteld: wit, rood en rosé. Welke wijnmaker, geboren in Narbonne, maakt deze wijn?

7) De gevangenen van de Queen werden per schip de halve wereld rond gebracht wanneer ze voor één van de 19 misdaden veroordeeld werden. Vis stelen uit een vijver, bigamie, het stelen van bomen of van een lijkwade was voldoende voor een enkele reis. Bij hun aankomst werden ze kolonisten. Welke wijn is naar hen genoemd? Hoe kun je hun verhaal op een erg levendige manier te weten komen? Zorg dat je voorbereid bent!

Een proefavond bijwonen? Dat kan onder bepaalde voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *